Nieuws

2 October 2017

Onderzoek toont de relevantie aan van deze dagbehandeling. Het programma blijkt heel geschikt te zijn voor vluchtelingen met ernstige PTSS en persisterende complexe rouwstoornis (PCRS) die onvoldoende profijt hebben van gewone behandelingen. Lees meer

14 augustus 2017

Moet dat wel, een jarenlange en peperdure rechtsgang over de MH17-ramp? Een nabestaande, een strafrechtadvocaat en een psychotherapeut reageren op vijf kritische kanttekeningen die je daarbij kunt maken; artikel in het Nederlands Dagblad d.d. 15 juli 2017. 

23 mei 2017

In het toonaangevende tijdschrift The BMJ (British Medical Journal) is een artikel van Paul Boelen (hoogleraar Arq Psychotrauma Expert Groep) en Geert Smid (psychiater bij Stichting Centrum '45 en senior onderzoeker bij Arq Psychotrauma Expert Groep) verschenen over versto

3 mei 2017

Er is weinig onderzoek naar gevolgen van traumatisch verlies in niet-westerse landen. Manik Djelantik (UU, Arq) is betrokken bij een onderzoek naar gevolgen van dodelijke verkeersongevallen op Bali. Manik bezocht het Balinese onderzoeksteam in maart.

3 mei 2017

Het AKTR en SHN hebben een gemeenschappelijk doel: psychosociale hulp na verlies beter, en beter toegankelijk te maken.

3 mei 2017

In het afgelopen decennium hebben verschillende onderzoeksgroepen voorstellen gedaan voor criteria voor een rouwstoornis.

1 januari 2017

Gunstig voor vergoeding van zorg! Persisterende Complexe Rouw Stoornis (PCRS) is een nieuwe diagnostische categorie in de DSM-5.