Partners

ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum logo

ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum is een groep organisaties die zich bezighoudt met de gevolgen van schokkende gebeurtenissen en psychotrauma. ARQ heeft alle expertise op het gebied van psychotrauma onder één dak en is daarmee uniek in de wereld. Samen werken we aan kennisontwikkeling en -overdracht, begeleiding en behandeling, preventie en ondersteuning. Voor individu, organisaties en samenleving, in Nederland en daarbuiten.

Namens ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum is prof. dr. Geert Smid verbonden aan ARQ Kenniscentrum Traumatische Rouw. Ook is Geert Smid als psychiater en senior onderzoeker werkzaam bij ARQ Centrum’45, tevens onderdeel van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum.

 

Universiteit Utrecht is een van de grootste Nederlandse universiteiten. De Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) verzorgt onderwijs en onderzoek in de gedrags- en maatschappijwetenschappen. Vanuit deze faculteit zijn Prof. Dr. Paul Boelen en Dr. Mariken Spuij verbonden aan ARQ Kenniscentrum Traumatische Rouw.  

Paul Boelen is hoogleraar klinische psychologie aan Universiteit Utrecht en bij ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. Boelen is daarnaast werkzaam als klinisch psycholoog en psychotherapeut. 

Mariken Spuij is universitair docent op de afdeling pedagogische wetenschappen van Universiteit Utrecht.

 

Rijksuniversiteit Groningen is een grote, internationaal georiënteerde universiteit. De faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen heeft een rijke historie op het gebied van onderzoek naar rouw.

Prof. Dr. Jos de Keijser is als bijzonder hoogleraar complexe rouw verbonden aan Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is De Keijser werkzaam als klinisch psycholoog en psychotherapeut. Eveneens is De Keijser verbonden aan het Ambulatorium van Rijksuniversiteit Groningen en aan ARQ Kenniscentrum Traumatische Rouw.