Vragenlijsten

Vragenlijsten voor volwassenen en kinderen

Soort vragenlijst Beschrijving Download
Het meten van (verstoorde) rouw Met de Traumatic Grief Inventory (TGI) kunnen “persisterende complexe rouwstoornis” (PCRS) en “prolonged grief disorder” worden gemeten.

TGI-SR+ in meerdere talen

Engels artikel TGI-SR+

Traumatic Grief Inventory Self-Report Plus (TGI-SR+)

TGI-SR na meervoudig trauma en verlies

Engels artikel over de TGI-SR

De RouwVragenLijst voor Kinderen (RVL-K) en de RouwVragenlijst voor Jongeren (RVL-J) zijn twee vragenlijsten waarmee de aard en intensiteit van rouwreacties bij kinderen van 8-12 en jongeren van 13-18 jaar kan worden gemeten.

Rouw VragenLijst voor Kinderen (RVL-K)

Rouw VragenLijst voor Jongeren (RVL-J)

Engels artikel over de RVL-K en RVL-J

De RouwVragenLijst (RVL) is een valide en betrouwbare vragenlijst waarmee rouwreacties kunnen worden gemeten. Er zijn normscores beschikbaar waarmee de ernst van rouw kan worden vergeleken met vergelijkingsgroepen. 

Nederlands artikel over de RVL

Engels artikel over de RVL

  Culturele evaluatie van verlies en rouw.

Nederlands artikel

Engels artikel

Het meten van negatieve cognities

Na de dood van een dierbare kunnen mensen heel negatief denken over (o.a.) zichzelf en de toekomst. Dergelijke zgn. “negatieve cognities” bemoeilijken de rouw. De Rouw Cognitie Vragenlijst (RCV) is een vragenlijst voor de meting van deze negatieve cognities bij volwassenen.

Rouw Cognitie Vragenlijst

Nederlands artikel over de RCV

Engels artikel over de RCV

De Rouw Cognitie Vragenlijst voor Kinderen (RCV-K) helpt om negatieve gedachten in kaart te brengen die kinderen kunnen ervaren na verlies.

Rouw Cognitie Vragenlijst voor Kinderen (RCV-K)

Engels artikel over de RCV-K

Het meten van vermijdingsgedrag De Rouw Vermijdingsvragenlijst (RVV) brengt in kaart in hoeverre mensen na verlies geneigd zijn om stimuli die te maken hebben met het verlies angstig uit de weg te gaan en stoppen met activiteiten die zouden helpen bij de verliesverwerking. De 9-items tellende RVV meet deze zogenoemde angstige en depressieve vermijding. Rouw Vermijdingsvragenlijst (RVV)

Engels artikel over de RVV
 

De Rouw Vermijdingsvragenlijst voor Kinderen (RVV-K) brengt in kaart in hoeverre kinderen na verlies geneigd zijn tot vermijding. Meer informatie over de RVV-K